Notice: Trying to get property 'guid' of non-object in /var/www/wordpress/wp-content/plugins/wp-travel/core/helpers/localize.php on line 71
Hulladék gazdálkodás - Míveskata

Hulladék gazdálkodás

Életciklus elemzés

Reduce – Reuse – Recycling

Itt érnek össze a környezetvédelemre irányuló személyes motivációim a hivatásommal. Üzem mérnökként a mindennapok kézzelfogható valóságát saját bőrömön tapasztalva keresem a megoldást.

  • Csökkentés: feltérképezzük az adott intézmény egész éves hulladék termelését, a szelektívtől az iratmegsemmisítésig, az elektronikai, és bútor hulladékig, veszélyes hulladékig mindent. (Anyagmérleg)
  • Használat – kicsit másképp: Széles a skála, az új technológiák és a feltörekvő -Start up- vállalkozások új dimenziókat nyitnak a megszokott és már elfogadott technológiák mellett. A körforgásos gazdálkodás alapelveit követve első lépésként az újrahasználatra törekszünk.
  • Újrahasznosítás: Mire ide jutunk a kommunális és veszélyes hulladékok mennyisége már jelentős mennyiségben csökken. Ezt követően régiós szinten megkeressük az anyagában történő hasznosítókat, előkezelőket. Nem célom az adott területen dolgozó szolgáltatók „leváltása”, sőt, velük szoros együttműködésben igyekszem megtalálni az újabb lehetőségeket. Rendszer optimalizálása, Költség analízis. Hangsúlyozom, egyetlen hulladék kezelése sem „ingyenes”, így a költségek optimalizálására törekszünk, nem a megszüntetésére!